eu dacă aș putea aș bea toată viața vin

25 mart.

prima gură o iai din furie, din ură, o iai ca să înăbuși tot ce crește-n tine, ca să uiți ca să nu doare ca să nu simți ca să nu simtă. sau din contra, prima gură e mică, aproape sfioasă, simțindu-i gustul tare și mirosul puternic, auzind-o cum se rostogolește pe gât și-l arde, arde tot ce întâlnește-n cale.

apoi iai a doua gură, fără să observi, aproape din reflex, pentru că așa trebuie, pentru că așa au făcut părinții tăi și buneii, și vecinul de jos, și colega de bancă, pentru că așa se arată-n filme, pentru că după prima dată inevitabil urmează a doua.

apoi urmează gura pe care deja nu o mai numeri, pentru că chiar dacă i-ai ști numărul, cui i-ar mai păsa. o iai în timp ce îi explici celui mai bun prieten că totuși nu, n-ai tu suflet, n-ai, că ai vrea să simți dar nu poți, că te doare și n-ai ce-i face, îi explici pe degete că o supradoză de mdma ar fi soluția perfectă și că nimeni nu ar avea de suferit. apoi mai iai o gură și pui cana jos, te așezi și tu jos și lași capul în spate pe salteaua patului. podul tău e de un alb murdar, cu mii de vălurele și crăpături, de parcă ar fi fost zdrobit la petrecerea de alaltăieri seara și apoi lipit cu succes și cu clei. cana cu vin e lângă tine pe podea, iar tu, cu o mână pe toarta cănii și cu alta pe covorul ros de vreme, aspru și cu firimituri de ceea ce a fost o dată un biscuit cu stafide, închizi ochii ca să nu pătrundă lumina și ca să nu iasă lacrimile. tu idee n-ai de câte ori s-au sărutat norii deasupra noastră în timp ce noi mergeam în direcții opuse, cu spatele unul spre celălalt, cu lacrimi în gene și cu așteptarea gustului de vin în gură.

și apoi urmează un infinit de guri de vin, mari, pline de gust și de sens, lungi, pe care le simți cu tot corpul, care îți lasă fiori în mână și te amețește, guri care știi că deși se repetă mereu sunt diferite, care îți colorează buzele și-ți lasă mustăți, pe care le simți cu limba, cu stomacul, cu sufletul, sunt acele guri care te înnebunesc, care te fac să pierzi controlul, să vrei mai mult, să curpinzi mai tare, să săruți mai pasional, să-ți simți fiecare celulă din vârful degetelor cum iubește să existe, să-ți simți stomacul arzând de atâta căldură, vin și iubire, să simți cum dacă cineva ar zice un cuvânt greșit ai izbucni în plâns și nimeni nu te-ar înțelege pentru că tu însuți nu te-ai înțelege, doar dacă ai mai lua o gură. numi una. și-ți promiți că te opreșit, pentru că știi, dacă nu te oprești, o să se sfârșească, orice sticlă are o limită, orice iubire are barieră, capul începe să meargă în cercuri și brusc simți cum călcâiul drept arde. la propriu. te apleci să stingi ventilatorul și știi că în curând în cameră o să fie frig, dar ție îți este, eufemistic vorbind, pohui. pentru că tu iubești, pentru că tu negi asta și pentru că tu nu mai ești capabilă să simți ceva. capul devine greu, la fel ca și pleoapele, încerci sa dai capul un pic în spate și el se duce cu totul. așa e și-n iubire, îți repeți. așa a fost și cu el, încerci să-ți reții lacrimile,  și nu înțelegi de ce a doua cană de vin deja se termină iar povestea ta de dragoste și iubire nu. eu dacă aș putea, ap bea toată viața vin

când vezi că se sfârșește, inevitabil, atât vinul cât și iubirea, vrei parcă să o înghiți pe toată, de ciudă, cu lacrimi, scrâșnind printre dinți și promițându-ți că da, o să mai fie, nu e ultimul pahar, nu  ultima sticlă, o să faci ceva și neapărat o să continue, și o să fie bine, și promiți, și înjuri, și plângi și speri și oricum se sfârșește. sau, s-ar putea ca atunci când vezi că nu ți-a mai rămas mult, să vrei să întinzi plăcerea cât mai mult, cât mai mult, până când ea se transformă în durere, până când storci din cana de culoarea lavandei ultima picătură de vin, și lingi marginile, și dai cana peste cap, și speri că poate poate cumva o să apară o altă picătură, cel puțin o picătură. dar nihuia.

când vinul se termină el se termină. iar mâine-i o altă zi, iar pe tine pizdeț o să te doară capul.

vin și iubire suka.

12 răspunsuri to “eu dacă aș putea aș bea toată viața vin”

 1. freegod martie 26, 2013 la 12:16 pm #

  mai shtii ceva bloguri bunishoare?

 2. aurora martie 26, 2013 la 3:36 pm #

  Cum și de ce ai început să bei la 14 ani?

 3. aurora martie 26, 2013 la 5:48 pm #

  singura?

 4. Aurora martie 26, 2013 la 7:33 pm #

  Ap obisnuiai sa bei cu drujii cand erai mititica? Da iarba la cati ani pentru prima data ai fumat?

 5. Jawpadm martie 27, 2013 la 1:28 am #

  Numa cind bei simti c traiesti ..simti

 6. urs aprilie 12, 2013 la 7:27 pm #

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: